dimarts, 17 d’agost del 2010

NÚRIA PICAS I GEMMA ARRÓ CAMPIONES DEL WIAR 2010

El passat diumenge es va cel.lebrar la vuitena edició del WIAR (Woman International Adventure Race), aquest cop a la Cerdanya, i amb la victòria de l’equip Casall, format per la bagenca Núria Picas i la ceretana Gemma Arro, proclamant-se d’aquesta manera Campiones d’Espanya de l’especialitat.

Al final el raid va ser molt més dur del que s'esperava, amb uns 80 kmts de distància i un desnivell positiu de 2.600 mts, assolint el cim del Puigpedrós (2.914 mts) com a cota màxima.
La sortida es va prendre a l'estany de Puigcerdà, on les corredores van haver de nedar un total de 500mts, per sortir de l'aigua i realitzar una cursa d'orientació urbana. Tot seguit un tram de btt portava a les corredores primer a Bolvir, i després a Guils de Cerdanya, per cordar-se les bambes i sortir corrent fins a les pistes d'esquí de fons de Guils-Fontanera. Un altre cop amb btt fins a les faldes del Puigpedrós per començar un trekking dur i exigent on portava a les participants fins a la cota de 2.914 mts, al cim del Puigpedrós. Després d'un descens vertiginós va venir una etapa de btt llarga i dura, pels voltants de Meranges, acabant fins a la vall, amb una prova de tir amb arc i tirolina, travessant el riu Segre. Tot seguit les corredores es van calçar els patins en línia per arribar a la població d'Alp, on després d'una orientació urbana l'equip Casall travessava la línia de meta proclamant-se així doncs campiones del raid WIAR 2010, amb un temps de 8h55’58’’.

En segona posició i amb més d'una hora d'aventatge va entrar l'equip format per Roser Español i Gemma Roca (U.E.U Seu Esports - Mountain Runner) amb un temps de 10h00'44'', i en tercera posició les corredores de Burgos Natalia Domingo i MªBarbara Domingo (Tjalve Siesters) amb un temps de 10h11’36’’.